Zmaga na sosedskem derbiju

V šestem krogu prve lige NLB je v naši dvorani potekal sosedski derbi med našo ekipo in ekipo Slovana.


Slovanovci, pred letošnjo sezono okrepljeni z večjim številom novincev, so tokrat prišli oslabljeni, saj sta manjkala, motor ekipe Aleksander Perič in letošnji "prišlek" z izkušnjami s tujine MIslav Nenadić. A to vsekakor ni pomenilo, da je vloga favorita izrazito naša. Gostje so, na krilih vratarja Erika Krbavčića, bolje pričeli srečanje in ves prvi polčas vodili, vmes tudi že za 3 zadetke. Polčas pa so na koncu dobili z rezultatom 12:14.


Začetek drugega polčasa ni kazal na preobrat, v prvih minutah so še vedno držali prednost treh zadetkov prednosti. V teh minutah je našo ekipo v igri držal Luka Kljun, nato pa je "na sceno" stopil še naš vratar Domen Lipužič (na koncu izbran tudi za igralca tekme), ki je s svojimi obrambami poskrbel, da so varovanci trenerja Sebastjana Obajdina prvič v drugem polčasu, v 40. minuti, izid poravnali (17:17) ter malo zatem tudi prvič na tekmi povedli (18:17). Med našimi je v teh trenutkih blestel tudi Timotej Drnovšek. Gostje so se vseeno obranili in ponovno povedli, a Škofljičani se niso ustavili. Dvanajst minut pred koncem so naši, z zadetkom Juša Rota, ponovno povedli (21:20) in vodstva nato niso več izpustili iz rok. Na koncu so srečanje dobili z rezultatom 26:24.


Prvi strelec naše ekipe je bil tokrat Luka Kljun, ki je prispeval sedem zadetkov. Pet zadetkov je dosedel Juš Rot, medtem ko sta po 3 prispevala Jon Rot in Timotej Drnovšek. 


V naslednjem krogu sledi novo gostovanje, in sicer pri ekipi RK Jeruzalem Ormož. Dvoboj bo v soboto, 21. oktobra 2023 ob 19:00 v športni dvorani Hardek Ormož.


Domen Lipužič (ŠRD Škofljica): "V drugem polčasu smo popravili napake pri realizaciji, stisnili v obrambi in z odlično publiko, ki nas je danes ponesla, zborbali do zmage ter novih dveh točk. Hvala navijačem za ponovno odlično vzdušje."


Erik Krbavčić (RD LL Grosist Slovan): Najprej bi rad čestital ekipi Škofljice za dobro tekmo in borbenost ob današnji lepi atmosferi v dvorani. Ne morem reči, da se nismo borili, želeli smo si, a smo v napadu imeli premalo razpoloženih igralcev. Njihov vratar je v drugem polčasu pobranil kar je bilo potrebno in to je pretehtalo na današnji tekmi.


Liga NLB, 6. krog, sobota, 14. oktober
ŠRD Škofljica - RD LL Grosist Slovan 26:24 (12:14)
Športna dvorana OŠ Škofljica, sodnika David Sok in Bojan Lahk, 332 gledalcev
ŠRD Škofljica: Lipužič (8 obramb), Šalamon (2 obrambi); Dolinšek Kogoj, Kljun 7, Regner, Levstek,  Gliha 2, Juš Rot 5, Lešek 2, Krese, Nosan, Šnajdar 2, Etling 1, Pangerc 1, Drnovšek 3, Jon Rot 3
RD LL Grosist Slovan: Krbavčič (10 obramb), Mlakar; Stegel, Balažic 1, Grojzdek, Gačević 2, Varga, Poje 1, Stojnić 2, Pipp 9, Kovačevič, LIpovac 3, Pirnat 3, Budja 3, Kovačec
Izključitve:  Škofljica 6 min; Slovan 12 min
Sedemetrovke: Škofljica 3 (4); Slovan 1 (1)


Lestvica po odigranih dveh krogih se nahaja tukaj


Sponzor tekme je bilo podjetje R-Unigard d.o.o. (www.r-unigard.si)


Deli objavo