Proti Celjanom "drago prodali" svojo kožo

Na zadnjem srečanju v koledarskem letu 2023 je v našo dvorano prišla ekipa RK Celje Pivovarna Laško.


Celjani, aktualni državni prvaki in udeleženci rokometne lige prvakov, srečanja niso pričeli najbolje oziroma po svojih željah. Ob odličnem navijanju naših Green Boys-ov so se varovanci trenerja, sicer Celjana, Sebastjana Obajdina Parfanta enakovredno kosali s celjsko zasedbo. Še več, varovanci trenerja Alema Toskića so bili na začetku, ob nujnem uspehu v naši dvorani, nervozni in naši so nekajkrat povedli z dvema zadetkoma prednosti. Nazadnje v 20. munuti ko so z zadetkom Blaža Nosana povedli z rezultatom 12:10. Nato pa je sledil kaos na igrišu, v glavni vlogi pa delilca pravice. Najprej izključitev Blaža Nosana, nato rdeči karton Aljaža Levstka in posledično, ob nestrinjanju, še dvominutna kazen za našo klop. Celjani so številčno premoč izkoristili in zaostanek spremenili v vodstvo ter polčas nato dobili z rezultatom 15:19.


Čeprav so Celjani mislili, da bodo delo s konca prvega polčasa nadaljevali in prednost povišali, so se zmotili. Naši se, ob ponovni izjemni podpori občinstva, niso predali. Na krilih kar štirih zaporednih obranjenih sedemetrovkah našega vratarja Marka Šalamona, so imeli priložnost približati se na zgolj zaostanek, a so bili žal nezbrani. Celjani kot izkušenejša zasedba so nato prednost višali in na koncu zmagali z rezultatom 28:36. Čeprav končni rezultat ni bil pravi pokazatelj realnega stanja na igrišču, so naši fantje pustili odličen vtis.


Prvi strelec naše ekipe je bil tokrat Matic Pangerc, ki je nasprotna vratarja premagal šestkrat. Pet zadetkov pa je prispeval Luka Kljun.


Aljaž Lešek (ŠRD Škofljica): "Prvi polčas smo parirali evropskim Celjanom, v drugem tudi nekje do 50. minute,  nato pa žal padec koncentracije, preveč zgrešenih strelov ter tehničnih napak in ekipa kot je Celje, je to seveda izkoristila in zanesljivo zmagala."

Gal Gaberšek (RK Celje Pivovarna Laško): "Vedeli smo, da danes stopamo na vroč teren. Še vsaka ekipa se je tukaj mučila, tudi vodilno Trebnje. Vedeli smo kaj nas čaka, da bo dvorana polna, da bo vzdušje odlično in tudi to, da bo Škofljica želela zmagati. Vsega tega smo se zavedali in tekmo vzeli zelo resno. Res je, da smo se v prvem polčasu mučili, a bolj kot se je tekma bližala koncu, bolj se je razlika večala in tekmo smo varno pripeljali do konca."


Sedaj sledijo zaslužene počitnice za naše fante, ki se končajo v prvem tednu novega leta. Takrat sledijo priprave na drugi del sezone, ki se prične v soboto. 3. februarja 2024 s tekmo proti ekipi RK Gorenje Velenje. 


Liga NLB, 13. krog, sobota, 16. december
ŠRD Škofljica - RK Celje Pivovarna Laško 28:36 (15:19)
Športna dvorana OŠ Škofljica sodnika Rok KIkel in Rok Zupan, 428 gledalcev
ŠRD Škofljica: Lipužič, Šalamon 1 (11 obramba); Dolinšek Kogoj, Kljun 5, Regner, Levstek 1, Gliha 1, Juš Rot 4, Lešek 3, Krese 2, Nosan 3, Šnajdar, Etling, M. Pangerc 6, Drnovšek, Jon Rot 2
RK Celje PL: Zaponšek (1 obramba), Gaberšek (1 obramba); Perić 1, Marguč 1, Mazej 6, Krečič 2, Cokan 4, Čirović, Antonijević 1, Marić 3, Ivanković 2, Janc 7, Miličević 7, Lesjak 1, Žabić 1, Rakita 
Izključitve: Škofljica 16 min; Celje 14 min
Sedemetrovke: Škofljica 2 (3); Celje 2 (6)


Lestvica po odigranih dveh krogih se nahaja tukaj


Sponzor tekme je bilo podjetje AMROP Adria d.o.o.

Deli objavo