Članska ekipa doma zasluženo premagala ekipo Dobove

Članska ekipa ŠRD Škofljica je odigrala prvo domačo tekmo v ligi NLB po 26 letih in premagala ekipo Dobove.


Da je pred nami odličen rokometni večer, je dalo slutiti že zanimanje pred tekmo, saj se je obetala polna dvorana. In zgodilo se je prav to. Varovanci trenerja Sebastjana Obajdina so na krilih odličnega vzdušja prav na takšen način odprli tekmo in takoj povedli z rezultatom 8:2. Fantje so v teh trenutkih dobesedno leteli po igrišču, gostje pa so iskali načine kako zasuaviti naše fante. Polčas se je končal z razliko šestih zadetkov prednosti za našo ekipo (14:8). V začetku drugega dela pa so gostje s precej bolj agresivno obrambo povzročili nemalo težav našim fantom, ki so se jim v teh trenutkih zatresle roke. Rokometaši Dobove so to izkoristili in se se po 11. minutah igre drugega dela, s kar tremi igralci več v polju, približali na samo dva zadetka zaostanka. A naša moč na igrišču je bila kmalu spet popolna in fantje so 10 minut pred koncem ponovno pobegnili na varno razliko. Srečanje so na koncu dobili z rezultatom 24:17.


Prvo ime, in igralec tekme, je bil zagotovo vratar Mark Šalamon, ki je zbral kar 15 obramb. Najučinkovitejša v naših vrstah pa sta bila Juš Rot in Matic Pangerc, ki sta prispevala vsak po 4 zadetke.


Naslednja tekma našo člansko ekipo čaka v soboto, in sicer 23. septembra, ko odhajajo na gostovanje k ekipi RK Slovenj Gradec.


Blaž Nosan (Škofljica) "Vedeli smo, da bomo na prvi domači tekmi dali vse od sebe. Nasprotnik je bil premagljiv, po tihem smo upali na zmago, in jo na koncu tudi dosegli. Hvala tudi vsem navijačem za današnji obisk."


Nik Rantah (Dobova): "Najprej bi rad čestital ekipi Škofljici za zasluženo zmago. Obenem bi se rad zahvalil publiki, saj že dolgo v tej ligi nisem videl takšnega odličnega občinstva. Meni je bilo super igrati, čeprav rezultat ni bil v našo korist. Mi bomo morali še trdo garati, da bomo lahko dosegali točke, ampak verjamem v moje fante in v to, da se nadejamo točk v naslednjih krogih."



Liga NLB, 2. krog, nedelja, 17. september
ŠRD Škofljica
 - RK Dobova 24:17 (14:8)
Športna dvorana Škofljica, sodnika Uroš Nahtigal in Vili Knez, 328 gledalcev
ŠRD Škofljica: Lipužič, Šalamon 2 (15 obramb); Dolinšek Kogoj, Kljun 3, Regner, Levstek, Gliha 1, Juš Rot 4, Lešek 2, Krese 2, Nosan 2, Šnajdar, Etling, M. Pangerc 4, Drnovšek 1, Jon Rot 3
RK Dobova: Grudnik (7 obramb), Žitković; Suban, Gerjovič, Blagojevič, Stunkovič 5, Romih 1, Jovanovič 2, Maslovar, Rantah 6, Mladkovič 1, Ferenčak 2, Kozolič, Tajnik, Veršovnik, Abramovič
Izključitve:  Škofljica 12 min; Dobova 6 min
Sedemetrovke: Škofljica 2 (2); Dobova 4 (4) 


Lestvica po odigranih dveh krogih se nahaja tukaj


Sponzor tekme je bilo podjetje PIGO d.o.o. (www.pigo.si)




Deli objavo