Z dvema točkama iz Škofje Loke

Nova odlična predstava naše članske ekipe in zmaga v dvorani Poden Škofja Loka.


Na zadnji tekmi petega kroga lige NLB sta se v škofjelokški dvorani Poden pomerili domača ekipa RD Urbanscape Loka in naša članska ekipa ŠRD Škofljica. Zaradi domačega terena in večletnega igranja med elito je bila vloga favorita zagotovo na strani domačih. Ekipi sta srečanje odprli z izenačeno igro oziroma z igro "gol za gol". V naših vratih je blestel Mark Šalamon, kar je navduševalo škofljiške navijače, ki nas več kot odlično spremljajo na vsaki tekmi. Njegove obrambe so pripomogle, da so varovanci trenerja Sebastjana Obajdina v končnici prvega polčasa, s hitrimi zadetki, povedli s štirimi zadetki prednosti in tako na odmor odšli s prednostjo (13:17).


Odlično igro s končnice prvega dela so naši fantje prenesli tudi na začetek drugega dela in s tremi zaporednimi zadetki povedli s kar +7 (13:20). Nato pa so se prebudili domači igralci in se s kar nekaj poizkusi želeli približati naši članski zasedbi. Še najbližje so bili v zadnji minuti, ko so znižali na 29:30. Več kot to jim ni uspelo, saj so se naši obranili in tako je to ostal končni izid srečanja.


Prvi strelec naše ekipe je bil Juš Rot, ki je prispeval šest zadetkov. Zadetek manj (5) pa sta dosegla Blaž Nosan in Jon Rot. 


V soboto, 14. oktobra 2023 ob 19:00, pa v naši dvorani sledi sosedski derbi z ekipo RD LL Grosist Slovan


Mark Šalamon (ŠRD Škofljica): "Začeli smo zelo dobro. V tekmo smo šli motivirano in to se je pokazalo tudi na igrišču. V drugem smo seveda padli, vendar smo med polčasom naredili dovolj veliko razliko, da smo na koncu zmagali. Rad bi se zahvalil našim navijačem, brez katerih ne bi bilo v Škofji Loki take tekme."


Jaroš Bulovič (RD Urbanscape Loka): "Žal, pristop ni bil pravi. V napadu smo bili preveč mlahavi, nismo igrali na gol kot znamo. V obrambi se nismo držali tega, kar smo se zmenili na treningu in analizi. Prav tako nismo poslušali trenerjevih navodil. V drugem polčasu smo prav tako začeli s slabim pristopom in šele v 45 minuti začeli igrati našo igro in se tudi približali, vendar žal je bilo tekme prej konec, da bi lahko iztržili vsaj piko."


Liga NLB, 5. krog, sobota, 7. oktober
RD Urbanscape Loka - ŠRD Škofljica 29:30 (13:17)
Športna dvorana Poden, sodnika Mitja Smolko in Matija Knez, 150 gledalcev
RD Urbanscape Loka: Stanojlović (6 obramb), Juričan; Soršak 5, Dolenc 4, Mali 1, Latković 1, MIhelič, A. Jesenko 6, Stopar 3, Lokar 3, M. Jesenko 5, Strehar, Klemenčič, Šilc, Bulovič 1, Atanasov,
ŠRD Škofljica: Lipužič, Šalamon (13 obramb); Dolinšek Kogoj, Kljun, Regner 1, Zafran, Levstek 1,  Gliha, Juš Rot 6, Lešek 1, Krese 4, Nosan 5, Etling 2, Pangerc 2, Drnovšek 3, Jon Rot 3
Izključitve:  Loka 8 min; Škofljica 6 min
Sedemetrovke: Loka 4 (4); Škofljica 3 (3) 




Lestvica po odigranih dveh krogih se nahaja tukaj

Deli objavo