SVIŠ na rokometnem spektaklu zasluženo boljši

Članska ekipa je v zadnjem novembrskem tekmovalnem vikendu gostovala pri ekipo RK SVIŠ Ivančna Gorica.


Na izjemnem rokometnem večeru, ki je bil posledica zanimivega dvoboja na igrišču in navijanja navijačev obeh ekip, je bilo tokrat vredno ne manjkati. Ekipi sta že od začetka bili izenačen boj, naprej z vodstvom domačih ter nato še vodstvo naših. ki so v 21. minuti vodili s tremi zadetki prednosti (7:10). Domačini so strnili svoje vrste in izenačili ter na to v zaključku polčasa, z dvema zadetkoma mladega Bradača, povedli z 14:12.


Žal pa je sledil slab začetek drugega polčasa naše ekipe, kar so domači izkoristili in prednost povišali na plus 6 (22:16). KLjub temu se naši niso predali in na vse pretege so poskušali domače ujeti. Najbližje so prišli v 58. minuti, ko so izid znižali na 28:26. A več kot to danes ni šlo, z nekaj tehničnimi napakami, Ivančane niso uspeli ujeti, le-ti so nato s petimi zaporednimi zadetki zapečatili našo usodo in zmagali z rezultatom 33:26.


Prvi strelca naše ekipe sta bila brata Rot, Juš je prispeval šest zadetkov, Jon pa štiri.


Sledi vikend premor, nato pa 2. decembra domača tekma proti ekipi MRK Ljubljana.


Nik Pirnat (RK SVIŠ Ivančna Gorica): "V tekmo smo vstopili nekoliko nervozni, zopet je bil tukaj v dvorani rekord po obiskanosti. Poznalo se je na izgubljenih žogah in nekaj zgrešenih čistih priložnosti. Do konca polčasa in v začetku drugega smo se lepo sestavili in tekmo mirno pripeljali do konca, sicer z nekaj padci. Na koncu super tekma, super derbi in gremo naprej."


Juš Rot (ŠRD Škofljica): "Tekma se je sprva začela zelo napeto, publika je bila vroča, polna dvorana. Prvi polčas smo v obrambi nekako še držali, nam je šlo dobro. Nato pa v nadaljevanju popustili v obrambi, ključne so bili tudi čiste priložnosti, ki smo jih precej zgrešili. Vratar Glavan je oddelal svoje. Čestitke SVIŠ-u za zmago, čestitke publiki in srečno dalje."


Liga NLB, 10. krog, sobota, 18. november
RK SVIŠ Ivančna Gorica
- ŠRD Škofljica 33:26 (14:12)
Športna dvorana OŠ Stična, sodnika Jože Humek in Rok Škvarč, 777 gledalcev

RK SVIŠ: Glavan (10 obramb), Pekeč; Cirar 5, Justin 2, Stopar 4, Kutnar 2, Pirnat 2, Grum 5. Marojevič 5, Sašek, Bradač 2, Korošec, Kompare, Košir 3, Erčulj, VIdmar 3
ŠRD Škofljica: Lipužič (6 obramb), Šalamon (4 obrambe); Kljun 2, Regner, Levstek 1,  Gliha 1, Juš Rot 6, A. Pangerc, Lešek 3, Krese, Nosan 3, Šnajdar, Etling 1, M. Pangerc 1, Drnovšek 2, Jon Rot 4
Izključitve: SVIŠ 8 min; Škofljica 4 min
Sedemetrovke: SVIŠ 2 (3); Škofljica 1 (2)


Lestvica po odigranih dveh krogih se nahaja tukaj



Deli objavo