Slovenj Gradec doma zanesljivo do zmage proti našim članom

V tretjem krogu Lige NLB so naši člani gostovali pri ekipi RK Slovenj Gradec in Koroško zapuščajo sklonjenih glav.


Varovanci trenerja Sebastjana Obajdina so na Koroško odpotovali precej oslabljeni, saj so manjkali kar štirje igralci. V ekipi tokrat ni bilo Jona in Juša Rota,  vratarja Marka Šalamona ter krožnega napadalca Matica Šnajdra.  Zato sta prvo priložnost v članski ekipi dobila mladinca Rok Gregorič in Matevž Mlakar. 


Kljub temu se naši niso predali ter se z domačini v prvem polčasu enakovredno borili. Korošci so ves čas prvega dela vodili za največ tri zadetke, na odmior pa sta ekipi odšli z rezultatom 15:13 v korist domačih.


V drugem polčasu pa so domačini povsem zaustavili naše, saj se nasprotnikova mreža kar dvanajst minut ni zatresla. Med 34. in 46. minuto naši nikakor niso našli poti do gola, tako da so Slovenjgradčani povedli z osmimi zadetki razlike in tako zmaga za njih ni bila več vprašljiva. Po zadnjem sodnikovem žvižgu je rezultat na semaforju kazal 30:23 v korist domače ekipe.


Največ zadetkov v naši ekipi je prispeval Luka Kljun (4), "lovoriko" drugega strelca (3 zadetki) pa so si na tej tekmi v naši ekipi razdelili Aljaž Lešek, Blaž Nosan, Žiga Regner in kapetan Žan Krese. 


Žiga Regner (Škofljica): "Borili smo se, dali smo vse od sebe ampak ko ne gre, enostavno ne gre. Nervoza nas ji pripeljala do zgrešenih strelov v ključnih trenutkih tekme. Zaslužena zmaga domačinov!"


Kristijan Eskiričić (Slovenj Gradec): "Zmagali smo, kar je najbolj pomembno. V tekmo smo vstopili odlično, tako v napadu kot v obrambi. V nadaljevanju smo zgrešili nekaj čistih strelov in gostom omogočili, da se približajo. Znova je prišel naš trenutek, v katerem smo realizirali vse potrebne napade in protinapade. V drugem delu smo na igrišču delovali nekoliko bolj razigrano in sproščeno. Delež vsakega posameznika je bil plod izjemnega ekipnega duha, ki nas je ponesen do pomembne in lepe zmage."


Že to soboto gostimo novo domačo tekmo, saj 30. septembra ob 19:00 v našo dvorano prihaja neporažena ekipa Krke.


Liga NLB, 3. krog, sobota, 23. september
RK Slovenj Gradec
- ŠRD Škofljica 30:23 (15:13)
Športna dvorana Vita Canjka Slovenj Gradec, sodnika Dejan in Igor Ivančič, 360 gledalcev
RK Slovenj Gradec: Markovič (13 obramb), Jelen, Smolnikar (4 obrambe); Cvetko 8, Majcen, Levc 2, Kotar 3, Svečko 3, Lesjak 1, Pandev, Eskričić 5, Starc 1, Saleznik, Lampret 4, Štumpfl 4, Yankovskyy
ŠRD Škofljica: Lipužič (9 obramb), Mlakar (1 obramba); Dolinšek Kogoj 2, Kljun 4, Regner 3, Zafran, Levstek 1, Gliha 1, Lešek 3, Krese 3, Nosan 3, Gregorič, Etling, M. Pangerc 1, Drnovšek 2,  
Izključitve: Slovenj Gradrec 16 min; Škofljica 6 min
Sedemetrovke: Slovenj Gradec 3 (4); Škofljica 4 (7) 


Lestvica po odigranih dveh krogih se nahaja tukaj

Fotogalerija tekme je na voljo tukaj

Foto: Aljaž Sešel/RK Slovenj Gradec


Deli objavo