Poraz v končnici tekme pri Ormožu

Sedmi krog lige NLB, navijaško ozračje na obeh straneh trubune, infarktna končnica in dve točki na računu domače ormoške ekipe.


Tako bi v enem stavku lahko opisali včerajšnje dogajanje v dvorani Hardek, med ekipama RK Jeruzalem Ormož in ŠRD Škofljica. Vinarji, znani po svojih vročekrvnih navijačih, so pred tekmo na svojem računu imeli isto število točk kot naši. Po začetenem otipavanju so Jeruzalemčki povedli za tri zadetke, kar naše vsekakor ni prestrašilo. Nadaljevali so v svojem ritmu in po dveh tretjinah prvega polčasa izenačili ter nato tudi povedli. Po nekaj minutah igre so povedli že celo s štirimi zadetki prednosti (9:13), na odmor pa nato odšli z razliko plus 2 (13:15).


Z dobro igro so nadaljevali ves prvi del drugega polčasa, vmes večkrat vodili tudi za tri zadetke. V zadnjo četrtino tekme pa so varovanci Saše Prapotnika, nekdanjega mladinskega selektorja, vstopili bolje. Z dvema zadetkoma Soka so v 48. minuti izid poravnali na 21:21. Naši so se zbrali in v naslednjih minutah ponovno vodli za dva zadetka. Od 56. minute pa končnica, ki vsekakor ni bila primerna za tiste s slabim srcem. Igra "gol za gol", s kar nekaj sodniškimi prekinitvami, na koncu pa odločitev sodniškega para Humek-Škvarč za rdeči karton Petra Etlinga ter sedemmetrovka za domačo ekipo. Slednjo je uspešno realiziral Tadej Sok in tako postavil končni izid srečanja - 29:28.


Z največ zadetki se je tokrat izkazal kapetan Žan Krese, in sicer je nasprotnikova vratarja premagal šestkrat. Zadetek manj (5) pa je prispeval Luka Kljun.


Pred našimi člani je novo, daljše, gostovanje. Tokrat jih v petek, 27. oktobra ob 19:00 v Areni Bonifika čaka ekipa RD Koper.


Žan Krese (ŠRD Škofljica:) "Odlična tekma. Škoda za poraz. Nismo si ga zaslužili. Vzdušje na Hardeku pa fantastično. Pohvala obema navijaškim skupinama, ki sta priredili izjemno vzdušje. Resnično prava promocija slovenskega rokometa. Gremo dalje. Boleč poraz, ampak ni predaje."


Tadej Sok (RK Jeruzalem Ormož): "Ni nam šlo po načrtih, ampak smo na koncu po neverjetnem razpletu prišli do dveh točk. Gostje so odigrali odlično tekmo. Cel čas igrajo v istem ritmu. Zdaj nam je jasno, zakaj imajo 7 točk. Kapa dol obema navijaškima skupinama. Fantastično vzdušje. Takšnih tekem si želimo čim več."


Liga NLB, 7. krog, sobota, 21. oktober
RK Jeruzalem Ormož - ŠRD Škofljica 29:28 (13:15)
Športna dvorana Hardek, sodnika Jože Humek in Rok Škvarč, 600 gledalcev
RK Jeruzalem Ormož: Ranfl (12 obramb), Balent, Zemljič; Munda 1, Bogadi, Sok 6, Vincek, Žuran 2, G. Hebar 3, M. Hebar 2, Šulek 5, Blagotinšek 1, Pungartnik 1, Krabonja, Kolmančič 4, Jerenc 4, 
ŠRD Škofljica: Lipužič (3 obramb), Šalamon (3 obrambi); Dolinšek Kogoj, Kljun 5, Regner, Levstek 1,  Gliha 1, Juš Rot 4, Lešek 2, Krese 6, Nosan 3, Šnajdar, Etling, Pangerc 3, Drnovšek 2, Jon Rot 1
Izključitve: Ormož 8 min; Škofljica 14 min
Sedemetrovke: Ormož 4 (4); Škofljica 5 (5)


Lestvica po odigranih dveh krogih se nahaja tukaj


Foto: Davorin Arnuga

Deli objavo