Na prvi tekmi nadaljevanja poraz proti Gorenju

Članska ekipa ŠRD Škofljica je po opravljenih januarskih pripravah na prvo soboto v mesecu februarju odigrala prvo tekmo nadaljevanja sezone lige NLB.


Tokrat so varovanci trenerja Sebastjana Obajdina gostili, do tega kroga, tretje uvrščeno ekipo RK Gorenje Velenje. Velenjčani, ki so še vedno udeleženci EHF evropskega tekmovanja, so v našo dvorano prišli kot favoriti tekme, naši pa v želji po presenečenju. Škofljiški fantje so se sprva dobro upirali evropski zasedbi Gorenja, po četrtini srečanja tudi vodili (6:5), nato pa so žal gostje izkoriščali naše napake in slabo obrambo ter zaostanek preobrnili v prednost. Na odmor med polčasa so tako odšli s prednostjo štirih zadetkov (13:17). 


V drugem delu tekme naši še naprej niso našli svoje učinkovite igre, gostje so prednost samo še višali in vprašanja o zmagovalcu tako že hitro v druigem polčasu ni bilo več. Končni rezultat tekme je bil 23:34 in Velenjčani so tako na svoj račun dodali novi par točk. 


Tokrat so bili trije naši igralci z najvišjim številom zadetkov, in sicer Blaž Nosan, Juš Rot ter Jon Rot. Vsi trije so prispevali štiri zadetke. 


Jon Rot (ŠRD Škofljica): "Kot novincu v prvi ligi se vidi, da nam manjka veliko izkušenj, fizične in kdaj pa kdaj tudi psihične pripravljenosti. Ali je enajst zadetkov realno ali ne, ne bom ocenjeval. Na koncu je bilo Gorenje boljše in rezultat je pokazal zmagovalca."


Urban Pipp (RK Gorenje Velenje): "Prva tekma po premoru je vedno težka, sploh pa za gostovanje na Škofljici vemo da je zahtevno. Na srečo smo se dobro pripravili, odigrali kakor smo si zaželeli. Na začetku smo se sicer matrali, a smo se na to uspeli odlepiti, nato pa smo v drugem polčasu samo nadaljevali začeto delo in na koncu zasluženo zmagali."


V petek (9. februarja) sledi že nova tekma, in sicer naše fante čaka gostovanje pri ekipi RK Dobova. 


Liga NLB, 14. krog, sobota, 3. februar 2024
ŠRD Škofljica - RK Gorenje Velenje 23:34 (13:17)
Športna dvorana OŠ Škofljica sodnika Žan Pukšič in Miha Satler, 280 gledalcev
ŠRD Škofljica: Mlakar (6 obramb) Šalamon (2 obrambi); Dolinšek Kogoj 1, Kljun 1, Levstek 1, Gliha 2, Juš Rot 4, A. Pangerc, Lešek 1, Krese 1, Nosan 4, Šnajdar, Etling, M. Pangerc 1, Drnovšek 3, Jon Rot 4
RK Gorenje Velenje: Skok (3 obrambe), Teletović (5 obramb); Haseljić 3, Pipp 5, Velić 4, Gotičić 4, Drobež 2, Tatar 2, Sokolič 4, Verdinek 2, Šiško 3, Tajnik, Slatinek Jovičič 4, Predović 1, Hriberšek
Izključitve: Škofljica 8 min; Gorenje 8 min
Sedemetrovke: Škofljica 1 (3); Gorenje 2 (3)


Lestvica po odigranih dveh krogih se nahaja tukaj


Sponzor tekme je bilo podjetje SBS Bar Škofljica


Deli objavo