Konec letošnjega pokalnega tekmovanja

S porazom v Slovenj Gradcu so se naši člani poslovili v 1/16 finala letošnje sezone pokalnega tekmovanja.


Korošci, ki so po zadnjih porazih bili visoko motivirani, da zmaga ostane doma, so na zalčetku srečanja prevzeli pobudo in povedli s 5:2. Naši niso prepustili domačinom, da bi povedli z višjo razliko in so tako izenačili, nato pa sta ekipi bili izenačen boj do konca prvega polčasa, ki se je tako končal izenačeno (12:12).


V drugem polčasu pa obrnjena slika, najprej vodstvo naših s tremi zadetki (12:15), nato pa izenačenje domačinov. Da gre za izenačeni ekipi je kazal rezultat ves preostanek dela tekme. Čeprav so zadnjo minuto pred koncem rednega dela naši rokometaši vodili za zadetek, so domačini uspeli izenačiti. Zadnji napad naših pa nato ni bil uspešno realiziran in ekipi sta nadaljevali s podaljški. Le-ti se niso odvijali nič drugače kot celotna tekma. Boj za napredovanje je bilo vse do sedemdesete minute, kjer pa so ob koncu domačini zmagali za zadetek (31:30) in tako napredovali v osmino finala pokala Slovenije.


Prvi strelec naše ekipe je bil tokrat Jon Rot, ki je prispeval 8 zadetkov. Tri manj (5) pa sta prispevala Juš Rot in Matic Pangerc. 


Že v soboto (ob 19:00) sledi naslednja tekma, in sicer v naši dvorani gostimo tekmo devetega kroga lige NLB. K nam prihaja vodilna ekipa lige - RK Trimo Trebnje.


Pokal Slovenije, 1/16 finala, 8. novembra 2023
RK Slovenj Gradec - ŠRD Škofljica 31:30 |25:25| (12:12)
Športna dvorana Vita Canjka Slovenj Gradec, sodnika Jože Humek in Rok Škvarč, 250 gledalcev
RK Slovenj Gradec: Markovič (7 obramb), Leben (6 obramb), Smolnikar; Cvetko 6, Milenković 4,  Majcen, Levc 4, Šol 2, Kotar 4, Svečko, Starc, Saleznik 1, Lampret, Štumpfl 7, Yankovskyy 1
ŠRD Škofljica: Lipužič (6 obramb), Šalamon (8 obramb); Dolinšek Kogoj 2, Kljun 3, Levstek, Gliha 1, Juš Rot 5, A. Pangerc, Lešek 3, Krese, Nosan 3, Šnajdar, Etling, M. Pangerc 5, Drnovšek, Jon Rot 8  
Izključitve: Slovenj Gradrec 14 min; Škofljica 10 min
Sedemetrovke: Slovenj Gradec 6 (10); Škofljica 8 (10) 



Foto: Aljaž Sešel/RK Slovenj Gradec

Deli objavo