Iz Dobove žal praznih rok

Naša članska ekipa je na drugi tekmi lige NLB v letu 2024 gostovala pri ekipi RK Dobova in se domo žal vrnila praznih rok.


Tekma, kjer bi bila osvojitev točk zelo dobrodošla v boju za obstanek, se žal ni izšlo po naši načrtih. Domačini so bili visoko motivirani, da osvojijo drugi par točk v letošnji sezoni, naši pa so bili tokrat zelo medli. Naši nasprotniki so že od začetka narekovali tempo in ves čas vodili, polčas pa dobili z rezultatom 15:12. 


Tudi odmor med polčasoma ni pomagal prebuditi naše fante, ki so še naprej vse moči napenjali v lovljenje rezultata. Svoje je dodal tudi domači vratar Žitković, ki je na koncu zbral 17 obramb in v obup spravljal naše rokometaše. V zadnjih minutah so naši imeli kar nekaj priložnosti, da bi izid poravnali, a so se ponovno zatresle roke. Tako so igralci Dobove tekmo dobili z rezultatom 29:27.


Prva strelca naše ekipe sta bila kapetan Žan Krese in levo krilo Matija Gliha. Oba sta prispevala pet zadetkov. 


Naše tako čaka popravni izpit v soboto, 17. februarja, ko v našo dvorano prihaja ekipa RK Slovenj Gradec. 

Blaž Pintar (RK Dobova): "Rad bi čestital ekipi Škofljice za dobro tekmo. Borili smo se od prve do zadnje minute ter držali tekmo brez izenačenja ali prednosti nasprotnikov. Ponosen sem na svoje fante, da smo odigrali tako dobro tekmo. Veseli smo zmage in gremo naprej."


Peter Etling (ŠRD Škofljica): "Čestitam Dobovi za zmago. Borili smo se, a nismo zmogli ujeti priključka. Napravili smo preveč napak v napadu, zgrešili preveč strelov, v obrambi se nismo sestaviti, nismo izkoristili priložnosti, ki smo jih imeli. Srečno Dobovi naprej."


Liga NLB, 15. krog, petel, 9. februar 2024
RK Dobova - ŠRD Škofljica 29:27 (15:12)
Športna dvorana Dobova, sodnika Marko in Matjaž Pirc, 100 gledalcev
RK Dobova: Žitkovič 17 obramb, Pauković; Suban Gerjovič 2, Stunković, Romih 5, Pintar 9, Maslovar, Rantah 4, Mladkovič 1, Ferenčak 5, Kozlovič 3, Baznik, Maček
ŠRD Škofljica: Mlakar,Šalamon (8 obramb); Dolinšek Kogoj 1, Kljun 1, Levstek 2, Gliha 5, Juš Rot 3, A. Pangerc, Lešek 1, Krese 5, Nosan 4, Šnajdar 1, Etling, M. Pangerc 2, Drnovšek 1, Jon Rot 2
Izključitve: Dobova 10 min; Škofljica 6 min
Sedemetrovke: Dobova 5 (6); Škofljica 3 (5)


Lestvica:

Deli objavo