Članska ekipa do zmage na sosedskem derbiju

Najbolj praznični mesec v koledarskem letu so naši člani odprli z zmago na sosedskem derbiju proti ekipi MRK Ljubljana.


Tudi tokrat lepo polna dvorana OŠ Škofljica, saj je tekma sovpadala z otvoritvijo drsališča ob šoli, ki ga je premierno izvedla Občina Škofljica. Obenem pa še odličen začetek tekme naših, ki so takoj povedli s 3:0. Gostje so se, po začetnem naletu naših, zbrali in v 17. minuti izenačili na 7:7. Varovanci trenerja Sebastjana Obajdina so nato ponovno "stopili na plin" in do konca polčasa prednost ponovno povišali ter na odmor odšli s prednostjo +3 (13:10)


Našim fantom je očitno petnajst minutni odmor dobro del, saj so z dvema zaporednima zadetkoma prvič na tekmi povedli s petimi zadetki prednosti. Juš Rot je v 46. minuti naše prvič na tekmi popeljal do najvišje prednosti na tekmi (24:17) in ko so v 52. minuti naši še vedno vodili za zanesljivih +6, je marsikdo v dvorani pomislil, da je zmaga zanesljvo naša. A so gostje izkoristili našo nezbranost v napadu, škofljiško prednost iz napada v napad nižali in se v 56. minuti približali na nevarnih 28:26. A so kapetan Žan Krese in soigralci zdržali in na koncu zmagali z rezultatom 29:27.


Tokrat se je, s kar dvomestnim številom zadetkov, izkazal Juš Rot, ki je prispeval enajst zadetkov in bil izbran za igralca tekme. Pet zadetkov je prispeval Blaž Nosan, medtem ko je, ob odsotnosti obolelega Marka Šalamona, Domen Lipužič zbral odličnih 13 obramb in bil pomemben člen pri današnji zmagi. 


Peter Etling (ŠRD Škofljica) "Če imaš takšno občinstvo, kot mi, je lažje igrati in te navijači dvignejo. Nekajkrat smo padli, a smo se s pomočjo navijačev pobrali, za kar jim iskrena hvala. Na koncu pa zaslužena zmaga. Gremo v naslednjo tekmo, kjer nas čaka težko gostovanje pri RIbnici."

Maj Kromar (MRK Ljubljana) "Vedeli smo da Škofljica igra dobro doma, pripravili smo se, a žal ne dovolj dobro. Domačo ekipo občinstvo ponese, mi pa moramo popraviti napake in gremo v naslednje tekme. Verjamem, da jim doma lahko vrnemo in zmagamo."


V soboto sledi gostovanje pri ekipi RD Riko Ribnica. Dvoboj z Ribničani bo v soboto, 9. decembra 2023, ob 19:00. 


Liga NLB, 11. krog, sobota, 2. december
ŠRD Škofljica - MRK Ljubljana 29:27 (13:10)
Športna dvorana OŠ Škofljica, sodnika Boštjan Žitnik in Brstin Kavalar, 345 gledalcev
ŠRD Škofljica: Lipužič (13 obramb), Mlakar (1 obramba); Kljun 2, Regner, Gliha 3, Juš Rot 11, A. Pangerc, Lešek 1, Krese 1, Nosan 5, Šnajdar, Gregorič, Etling 2, M. Pangerc 3, Drnovšek, Jon Rot 1

MRK Ljubljana: Kromar (3 obrambe), Logar (4 obrambe); V. Lukman 3, Vrbinc, Jaklič 4, Novak 3, Brulec 1, Nosan, Kamnikar 3, Makivić 1, Kamenicki 3, J. Lukman 3, Pernovšek 1, Gombač, Tomšič, Ključanin 5, 
Izključitve: Škofljica 6 min; Ljubljana 10 min
Sedemetrovke: Škofljica 3 (5); Ljubljana 4 (8)


Lestvica po odigranih dveh krogih se nahaja tukaj


Sponzor tekme je bilo podjetje Slikopleskarstvo, Igor Zupančič s.p.


Deli objavo