Člani ŠRD Škofljica pripravljeni na prvo ligo – po 26 letih

Članska ekipa ŠRD Škofljica si je v mesecu maju, ob koncu pretekle sezone, z zmago v 1.B ligi zagotovila igranje med slovensko rokometno elito – v ligi NLB.


Varovanci glavnega trenerja Sebastjana Obajdina Parfanta so s pripravami na novo sezono pričeli na zadnji julijski ponedeljek. Zbrane igralce (z nekaj novinci) je najprej nagovoril glavni trener, nekaj spodbudnih besed pa jim je namenil tudi predsednik kluba Tomaž Šnajdar.

V prvem delu priprav jih je tako čakalo nabiranje kondicije ter moči, v drugem delu pa so pričeli tudi s prijateljskimi tekmami. Že 9. septembra jih čaka uvod v novo sezono -  prva tekma v ligi NLB, in sicer k nam prihaja RK Gorenje Velenje. Žreb je določil, da našo člansko ekipo tudi v drugem krogu čaka domača tekma, in sicer v nedeljo 17. septembra gostimo ekipo RK Dobova.

Kapetan ekipe še naprej ostaja domačin Žan Krese, ki je ob začetku priprav sporočil naslednje: »Po nekaj tednih premora, smo se vrnili v dvorano in ponovno začeli s pripravami na novo sezono, ki bo letos za večino igralcev povsem neka nova izkušnja. Vzdušje je odlično in komaj čakamo, da se začne sezona. Dali bomo vse od sebe na tekmah in treningih, potem pa bomo videli, kaj nam bo na koncu to prineslo.»

Škofljiška zasedba bo v novi sezoni močnejša za štiri novince, in sicer se iz MRK Krka seli Blaž Nosan (najbolje se znajde na zunanjih igralnih položajih), iz tujine se vrača otrok kluba Matic Pangerc, iz RD Riko Ribnica k nam na posojo prihaja mladinski reprezentant Aljaž Levstek (levo krilo), novinec pa je tudi desni zunanji/krilo Timotej Drnovšek (prihaja iz RK Mokerc KIG), ki je v lanski sezoni z našo mladinsko ekipo osvojili državno prvenstvo. Po izpuščeni celi sezoni se po poškodbi v ekipo vrača Andraž Pangerc.

Kot vsako leto do sedaj tudi letos pravico nastopa za člansko ekipo dobi nekaj mlajših igralcev. Letos bosta to Rok Gregorič (srednji zunanji) in Matevž Mlakar (vratar), ki sta na nedavnem Olimpijskem festivalu evropske mladine s slovensko reprezentanco mlajših kadetov osvojila srebrno medaljo.

Za konec pa je pričakovanja o novi sezoni povedal tudi glavni trener Sebastjan Obajdin Parfant: »V novo sezono, tokrat znova po 26 letih v prvi rokometni ligi, vstopamo polni optimizma in zagona. Veseli me, da smo uspeli zadržati celotno ekipo skupaj in da je ekipa sestavljena večinoma iz domačih igralcev. Dodali smo 4 novince in s tem smo dobili širino na vseh igralnih mestih. V prvem delu je bil naporen ritem priprav, kjer je bil naš cilj, da ekipo čim bolje uigramo do začetka prvenstva. Zavedam se, da bo sezona dolga in naporna, ter upam da bomo imeli čim manj težav s poškodbami in zdravjem. V vsako tekmo bomo šli s ciljem, da zmagamo in glede na to, da imamo izredno mlado ekipo, želim da s tekme v tekmo igralci rastejo, tako v tekmovalnem kot mentalnem smislu ter da bo naša igra čvrsta in atraktivna za gledalce. Mislim, da bomo s pravo borbo in ekipnim duhom marsikomu trn v peti.«

Zasedbi članske ekipe so ob koncu prejšnje sezone pomahali Lovro Gorjup, Nik Hvala Stojanović, ki je zaključil z igralsko kariero in bo odslej samo v trenerskih vodah (ter trener vratarjev v članski ekipi) ter domačin Jan Žnidaršič,  ki je v drugem delu sezone priskočil na pomoč (zaradi poškodb) in se vrnil iz »rokometnega pokoja«.

Med kadrovske novice lahko omenimo, da bo dosedanjega trenerja mladinske ekipe Miho Podlogarja (odhaja na lastno željo) zamenjal Aleš Repina, ki je v našem klubu že deloval kot članski trener, nazadnje pa je bil nekaj let trener RD LL Grosist Slovan v ligi NLB.


Članska ekipa za sezono 2023/24:
Vratarji: Mark Šalamon, Domen Lipužič, Matevž Mlakar
Krila: Matija Gliha, Žiga Regner, Aljaž Levstek, Žiga Pucihar, Juš Rot, Andraž Pangerc
Zunanji igralci: Tilen Dolinšek, Peter Etling, Blaž Nosan, Luka Kljun, Žan Krese, Jon Rot, Rok Gregorič,
Matic Pangerc, Timotej Drnovšek, Luka Zafran
Krožni napadalci: Aljaž Lešek, Matic Šnajdar, Mik Podmenik

Strokovni štab:
Sebastjan Obajdin Partant (glavni trener), Miha Podlogar, Aleš Repina, Nik Hvala Stojanović, Matevž Podmenik, Luka Trtnik

nd Start Typing

Deli objavo