Člani do osvojene točke proti neporaženi ekipi Krke

Ob odličnem navijaškem vzdušju v dvorani OŠ Škofljica so naši člani neporaženi ekipi Krke "odščipnili" točko.


Na svoji drugi domači tekmi v letošnji sezoni lige NLB je naša članska ekipa doma gostila ekipo MRK Krka, ki do tega kroga ni oddala niti točke. Krkaše, ki bodo kmalu začeli pot v evropskih tekmovanjih, so naši že takoj po začetku tekme presenetili s hitrim vodstvom. Gostje so sicer izenačili, a nato so, ob izjemnem navijanju naših navijačev, "na sceno" stopili naši fantje. Ob obrambah Marka Šalamona so prednost višali, ki pa se je po 30. minutah ustavila pri +6 (16:10).


V začetku drugega dela so naši še držali visoko prednost, a so gostje z agresivno igro nato le uspeli nižati zaostanek. Enajst minut pred koncem je sledilo prvo izenačenje v drugem delu. Sledil je izreden boj, dve minuti pred koncem pa so Krkaši povedli in imeli tako priložnost za zmago. S tem se naši niso strinjali in z golom Etlinga izenačili (29:29). Kar je do konca tudi ostalo in tako sta si ekipi razdelili točki. 


Prva strelca naše ekipa sta bila Blaž Nosan in Juš Rot, in sicer sta oba prispevala vsak po sedem zadetkov. 


V soboto (7. oktobra) sledi novo gostovanje naše članske ekipe, in sicer odhajajo k ekipi RD Urbanscape Loka. Srečanje proti Ločanom bo ob 19.00.


Juš Rot (ŠRD Škofljica) "Začeli smo vrhunsko, tako v obrambi kot tudi v napadu, kljub kvalitetnemu vratarju gostov. Žal v začetku drugega polčasa ponovno nismo bili na nivoju, kar se nam že ponavlja. A smo na koncu, z borbenostjo, osvojili točko proti neporaženi ekipi Krke."


Jure Blaževič (MRK Krka) "Vedeli smo da prihajamo na vroč teren, k novincu v prvi ligi. Pričakovali smo drugačen razplet. Nismo podcenjevali nikogar, ampak se v prvem polčasu nismo držali dogovorov. Vračati se po šestih zadetkih zaostanka je zmeraj težko. Na koncu smo pravzaprav srečni da smo izvlekli točko, čeprav smo si želeli dve."


Liga NLB, 4. krog, sobota, 30. september
ŠRD Škofljica - MRK Krka 29:29 (16:10)
Športna dvorana Škofljica, sodnika Izidor Hotko in Tomaž Miklavčič, 224 gledalcev
ŠRD Škofljica: Lipužič, Šalamon (9 obramb); Dolinšek Kogoj, Kljun 1, M. Pangerc 4, Regner, Zafran, Gliha 4, Juš Rot 7, Lešek 3, Krese, Etling 2, Nosan 7,  Drnovšek, Levstek, Jon Rot 1
MRK Krka: Blaževič, Rauh; Bradeško, Avsec 2, Majstorovič 6, Muhič, L. Rašo, Ščuka, Stanojević 3, D. Rašo 3, Zajc, Nikolič 3, Lavrič 1, Kukman 2, Matko, Horvat 9
Izključitve:  Škofljica 8 min; Krka 6 min
Sedemetrovke: Škofljica 3 (5); Krka 2 (3) 


Lestvica po odigranih dveh krogih se nahaja tukaj


Deli objavo