Matic Pangerc, 24-letni Škofljičan, ki je že od malega zapisan rokometu, se je s koncem meseca februarja podal na prvo »rokometno pot« v tujino. Natančneje v avstrijski Gradec, kjer bo nadaljeval svojo rokometno kariero v klubu HSG Holding Graz. Pangerc, ki se najbolje znajde na položaju desnega zunanjega je prvi del letošnje sezone odigral, ko posojeni rokometaš, za prvoligaša MRK Ljubljana, pred tem pa vse sezone v dresu zelenih iz Škofljice. Levoroki igralec bo v Gradcu igral v prvoligaški druščini

...

Članska ekipa Športno-rokometnega društva Škofljica Pekarna Pečjak je, po sprostitvi ukrepov Vlade RS za športnike, v sredini meseca februarja po skoraj štirih mesecih (zadnji trening so izvedli v mesecu oktobru) ponovno pričela s treningi v letošnji sezoni 2020/21. Največja sprememba na prvem treningu je bila seveda na mestu glavnega trenerja. Gregor Cvijič je namreč konec mesec novembra sprejel nov izziv in prevzel mesto glavnega trenerja ribniškega prvoligaša in uprava je tako morala najti

...

Dohodninska zakonodaja v Sloveniji omogoča, da lahko sami določite, kje bo končal del zneska odmerjene dohodnine. Do 0,5 % slednjega lahko namenite v različne namene. Med možnimi prejemniki je tudi naš klub ŠRD Škofljica. 

Kljub tekmovalnem premoru v 1.B ligi zaradi epidemije koronavirusa COVID-19 pa ne mirujejo naše klubske pisarne, saj mesto glavnega trenerja članske ekipe zapušča Gregor Cvijić.

Od četrtka, 22. oktobra naprej do preklica, so zaustavljena vsa rokometna tekmovanja.

Po kar šestih mesecih prekinitve se s tem vikendom pričenjajo uradna tekmovanja naših mlajših selekcij pod okriljem Rokometne zveze Slovenije.

Zadnji avgustovski vikend sta dve naši ekipi ŠRD Škofljica Pekarna Pečjak zastopali klubske barve na 9. tradicionalnem rokometnem turnirju v organizaciji Rokometnega kluba SVIŠ ivančna Gorica.

S tem ponedeljkom se je za večino naših članskih igralcev zaključilo "počitniško" popoldansko obdobje, saj so fantje pod vodstvom glavnega trenerja in njegovega pomočnika pričeli s pripravami na novo sezono.

Včeraj je bil na sedežu Rokometne zveze Slovenije izveden žreb parov prihodnje sezone 1.B slovenske rokometne lige.

Združenje rokometnih klubov tekmovanja mladih je na korespondenčni seji odločilo, da se zaradi koronavirusa predčasno zaključijo vsa državna prvenstva mlajših starostnih kategorij. Ob tem državni prvaki ne bodo določeni, za prehajanje med ligami znotraj kategorij pred sezono 2020/21 pa obvelja razvrstitev z 12. marca 2020.

Vodstvo Rokometne zveze Slovenije je danes sprejelo odločitev, da vključno z današnjim dnem, 12. 3. 2020 do nadaljnjega prekinja vsa tekmovanje v vseh članskih ligah in  tekmovanju mladih.

V preteklem vikendu so naše barve zastopale štiri selekcije našega kluba ŠRD Škofljica Pekarna Pečjak.

Upravni odbor Športno-rokometnega društva Škofljica

S K L I C U J E
Redni letni zbor članov,
ki bo v sredo, 5. februarja 2020, ob 19.30 uri
v Društveni sobi Občine Škofljica, Šmarska cesta 3.

Vabljeni vsi člani društva in tudi drugi občani ter vsi, ki jih zanima kako poteka delo v društvu. Zbor članov ima predlagan naslednji dnevni red:

  • - otvoritev zbora članov,
  • - sprejem dnevnega reda,
  • - izvolitev organov zbora članov (delovno predsedstvo, zapisnikar in dva overovitelja zapisnika),
  • - poročilo
...

V soboto bo v športni dvorani Škofljica potekal rokometni turnir selekcij ŠRD Škofljica in plesni nastopi plesalk ŠKD Frklje, in sicer v sklopu obeležitve 60. letnice društva.

Športno-rokometno društvo Škofljica Pekarna Pečjak je v jesenskemu delu tekmovanj pod okriljem Rokometne zveze Slovenije nastopalo v šestih selekcijah, in sicer Mlajši dečki B, Starejši dečki A in B, Kadeti, Mladinci ter Člani.

Minuli vikend je bil tekmovalno aktiven za dve naši mlajši selekciji (kadeti in starejši dečki), saj so oboji predstavljali klubske barve na mednarodnem turnirju v slovaškem Prešovu.

Že prvi vikend v letu 2020 bosta dve ekipi zastopali klubske barve ŠRD Škofljica Pekarna Pečjak na mednarodnem turnirju v slovaškem mestu Prešov. 

Po kar nekaj uspešnimi vikendi, je tokrat prišel vikend, ko naših mladim upom ni šlo vse do rok, tako kot so si želeli. 

Od petih srečanj, so naši mladi rokometaši kar štiri odigrali na gostovanjih in zabeležili samo 2 zmagi. Zmago so dosegli naši Mlajši dečki B, ki so premagali sovrstnike iz Cerkeljter mladinci, ki so zmagali v Črnomlju in tako zmagali že na svoji deseti zaporedni zmagi.

Kar tri ekipe so se pretekli vikend podale na gostovanje k sosednji ekipi Mokerc KIG in žal morale

...

Delo z mladimi rokometaši ŠRD Škofljica Pekarna Pečjak je podprla tudi Nova Ljubljanska banka, d.d.

Tudi ta vikend vas lahko z veseljem obveščamo o rezultatih naših mladih upov.

Za našimi mladimi upi ŠRD Škofljica Pekarna Pečjak je neporažen vikend, saj so prav vse mlajše ekipe igrišča zapustile brez poraza.

Svojo izredno formo še naprej peljejo kadeti in mladinci, ki so letos še neporaženi. Kadeti so tokrat igrali proti ekipi MRK Ljubljana in zmagali na sedmi zaporedni zmagi. Mladinci pa so gostovali pri ekipi Grosuplja in zmagali na osmi zaporedni tekmi.

Tokrat so prav vse preostale ekipe imele tekme proti MRK Ljubljana. Medtem ko so kadeti zmagali in se pri Mlajših

...

Na Ljubljanskem gradu je v sredo 23.10.2019 potekala svečana prireditev ob 70. letnici delovanja Rokometne zveze Slovenija. V okviru prireditve so bila podeljena številna priznanja športnikom, klubskim delavcem in klubom.  Na predlog Športne zveze Škofljica je ob 60. letnici delovanja zlato plaketo RZS prejelo tudi Športno-rokometno društvo Škofljica. Zlato plaketo je prevzel predsednik društva Igor Zupančič.

  • Plaketa
  • Skupinska_RZS

Pretekli vikend je bil za naše mlade upe izredno uspešen za vse selekcije, med drugim imamo še vedno dve povsem neporaženi ekipi.

Z mesecem sepetembrom so s tekmami pričele vse naše mlade kategorije ŠRD Škofljica Pekarna Pečjak. 

Naša članska ekipa ŠRD Škofljica Pekarna Pečjak s to soboto pričenja z novo rokometno sezono v 1.B slovenski rokometni ligi.

Prvo soboto v mesecu juniju se je, tako kot je že v navadi, na športnih terenih pred OŠ Škofljica dogajala prireditev Igram rokomet in plešem, tudi tokrat v organizaciji ŠRD Škofljica in Občine Škofljica. Na prireditvi so se predstavile vse ekipe rokometašev ŠRD Škofljica Pekarna Pečjak, od najmlajših pa vse do veteranov. Nekaj tekem je bilo odigranih z gostujočimi ekipami, nekaj med seboj, nekaj pa je bilo eksibicijskih tekem s starši oziroma trenerji. Med tekmami so se predstavile tudi vse

...

Počitnic je konec in s prvim avgustovskim četrtkom so se pričele priprave na novo sezono za našo člansko ekipo, ki bo v tej sezoni ponovno nastopala v 1.B slovenski rokometni ligi.

Po odličnem uspehu naših Mlajših dečkov A, ki so v Velenju osvojili tretje mesto v državi (več o tem tukaj), ta vikend (v soboto in nedeljo) čaka še boj za medaljo naše Starejše Dečke A!

Pretekli vikend je v Velenju potekal turnir v kategoriji Mlajši dečki A, ki so se ga udeležili tudi naši fantje ŠRD Škofljica Pekarna Pečjak in na koncu osvojili tretje mesto.

Našo najmlajšo tekmovalno ekipo v tej sezoni - ekipo Mlajši dečki A - to soboto čaka zaključni turnir najboljše četverice v Slovenije, in sicer v Velenju.