Po dveh zaporednih zmagah naših članov (doma Brežice in v gosteh Radeče) naše člane čaka še en dvoboj z ekipo posavske regije, saj v soboto gostimo RK Krško.

Naša članska ekipa, ki jo vodi trener Gregor Cvijić, se bo tako pomerila proti trenutno vodilni ekipi 1.B lige - ekipi Krškega. Slednja je izkoristila poraz Slovenj Gradca in se zavihtela na vrh lestvice. A da so kot vodilna ekipa favoriti na sobotni tekmi proti našim članom, bodo seveda to morali dokazati na igrišču in premagati našo mlado ekipo. S tem se strinja, glede na igralsko kariero, naš najizkušenejši v naših vrstah - Mario Cingesar, ki meni: "Ekipa Krškega je zagotovo močan in težek nasprotnik, kar dokazuje tudi lestvica, kjer zavzemajo vodilno mesto. Na zadnjih dveh tekmah smo že pokazali napredek v igri, zato je res vse mogoče. Glede na to, da vedno bolje treniramo, lahko proti favorizirani ekipi Krškega s pravim odnosom, borbenostjo in željo po zmagi, dve točki ostaneta doma."

Glede na lestvico in obe tekmi v pretekli sezoni, bi lahko rekli da je "žoga na naši strani", saj smo Krčane premagali na obeh srečanjih. V njihovi dvorani z rezultatom 23:27, doma pa z izidom 32:30. A to ne pomeni nič, kakor tudi stanje na lestvici pred dvobojem ne. Naši fantje so vsekakor določeni, da s pravim pristopom poskusijo goste presenetiti.

1.B liga, 10. krog, sobota 24. novembra
19.00 ŠD Škofljica Pekarna Pečjak - RK Krško

Foto: Tia Ula Juvančič Dresler